Badrumstankar

Vattenläckan är ju fixad. Eller ja, läckan är tätad och ett första lager betong är hällt i hålet i golvet. Vi behöver förstås fortfarande göra något slags temporär lösning med kakel och klinker där, medan vi funderar på hur vi ska göra om badrummet. Det är nämligen onödigt stort och det enda stället i huset som har en toalett. Vi vill ha en toalett till på ovanvåningen, och antagligen ett badrum till i källaren.

Källaren ligger i samma plan som poolen, och då det kan vara smart att ha något slags duschmöjlighet där så man slipper klampa runt eller genom huset efter bad. Självklart behövs det också en toalett, eftersom killar kan-garaget ligger på den våningen, liksom det som antagligen kommer bli gästrum. Om vi gör badrummet i källaren först så kommer vi dessutom ha både dusch och toalett under tiden vi fixar till badrummet på ovanvåningen. Smart tänkt där, Sara!

Jag har tänkt mig att hålla någorlunda samma stil i alla våtrummen. Grått klinker på golvet, och så vitt kakel där väggarna ska kaklas. Enkelt och neutralt. På toaletten på entréplan, som kommer vara ganska liten, funderar jag på om vi kanske inte behöver kakla väggarna. Kanske ska jag se om jag få Fredrik att smäcka upp några gipsplattor istället, och så tapetsera med någon rolig tapet. Kanske från PIP Studio, rent av. Alla andra väggar här i huset är vita just nu, så det vore kul med något annorlunda.

Ljusblå, kanske?
Eller en tjejtoalett med rosa väggar?

Vi har börjat leta efter kakelvaruhus för att kolla av utbudet här på ön, men det vi har hittat hittills har varit mer exklusiva ställen än det där man hittar vitt 10×10 kakel. Det är förstås coolt med 120×60-plattor, men stora rum är det inte. Det känns som om det skulle se lite märkligt ut? Eller så är det bara jag som är van vid det lilla svenska kaklet. Och efter det kakelvaruhuset så blev det utegångsförbud, och online verkar det vara lögn att få se några kakelplattor. Så det hela får alltså vänta ett tag till. Fast det kanske inte gör så mycket, för då hinner vi dels använda huset och dels fundera ett varv till på vad som behövs och vad vi gillar.