Ettan bygger ett skjul

Ettan har ju haft påsklov, och därmed inga lektioner. Istället har vi försökt roa honom med olika byggprojekt. Bland annat fick han ju montera Tvåans säng som levererades hit under veckan. Just den monteringen krävde förstås att vi slängde ut den gamla sängen som stod i rummet när vi flyttade in. Glädjen var stor när den åkte ut, hos alla inblandade. Den var antagligen inte köpt igår, om vi säger så.

Det blev ju också en del bitar över när vi slängde sängen. Det mesta vi gör oss av med hamnar för tillfället i trädgården, eftersom vi dels inte har lokaliserat någon soptipp, och dels inte får lov att åka ut från tomten hur som helst. Det betyder att en hel del av det vi har tänkt slänga istället raskt omvandlas till leksaker.

I just det här fallet bestämde Ettan sig för att han behövde ett solskydd. Efter att ha diskuterat planen med Fredrik så hämtades verktyg, och bygget började. Efter ett par försök kom även Ettan fram till att det han ville göra inte riktigt gick. Däremot kunde han ju använda bitarna till att bygga ett skjul. För ett skjul behöver ju alla män, det har jag förstått. Med lite hjälp (och en hel del förmaningar om verktygshantering) så konstruerades ett skjul, som står vackert placerat mitt på grusplanen framför huset.

Fredrik passade på att inviga skjulet, som befanns fungera. Även Tvåan invigde skjulet, men då mer som hemlighus.

Pappan testar skjulet.

Ettan har nu när skjulet är klart insett potentialen att locka ut pappan för att spela fotboll. Han hämtar helt enkelt en öl, och hävdar att skjulet är en bar där det finns kall öl. Och vem kan motstå en kall öl i baren? Även jag testade idag, och det serveras tydligen också kallt vitt vin där. Perfekt!