Renoveringsstart och promenad

Idag åkte Fredrik iväg för att försöka skaffa rördelarna vi behöver för att dra ett nytt vattensystem i huset. Lite oväntat så hittade han allt han behövde på ett av de stora DIY-varuhusen, och slapp vänta i evigheter på leverans från någon mindre firma som har fått alldeles för mycket att göra nu när byggbranschen har fått dra igång igen. Som en bonus fick han dessutom in allt i bilen, så det var bara att sätta igång när han kom hem.

150 meter rör.
Massor med kopplingar. Och Viky-plast, som ju låter oerhört förtroendeingivande. Men det är ”the best”, enligt uppgift.

…fast så går det förstås inte till när man har familj också. Utan istället blev det faktiskt familjepromenad i en av de två byarna vi bor i/vid. För första gången på sex veckor, räknade jag ut. Ettan cyklade, och Tvåan fick äntligen, äntligen åka vagn. Oklart vem av dem som var nöjdast, jag tror de har längtat båda två.

På väg ut genom grinden! På cykel och på väg till vagnen!

När vi kom hem igen blev det dock några timmar med start av själva rörmokeriet. Nu är det alltså igång. Förhoppningsvis går det relativt fort att göra de delar som kräver att allt vatten är avstängt, så får vi lägga allt på plats efter hand. Givetvis kommer det förstås att krävas fler besök på DIY-varuhuset, för allt som behövdes kom inte med vid första besöket. Såklart. Nåja, nu kan vi ju få tillåtelse att gå ut flera gånger om dagen.

I och med den här senaste läckan så har vi ju hamnat mitt i en renovering av både kök och badrum. Innan vi blev tvungna att sätta igång funderade jag en del på hur jag skulle vilja ha det. Jag har kollat på inspirationsbilder online, men landar ändå i ungefär samma stil. Och det är ju samma stil som vi har haft i de senaste husen där vi har kunnat bestämma själv. Vitt, grått, trä, enkelt och ganska diskret i grunden.

Jag kan inte låta bli att känna mig lite tråkig, som inte gör något nyskapande och annorlunda nu när jag har chansen att göra om allt helt, från början. Trots att jag kanske istället borde tänka att jag tydligen har haft min stil någorlunda klar för mig i rätt många år nu. Det borde ju vara ett tecken på att jag kommer bli nöjd med våra nya rum?