Måndag igen

Dagarna går, precis som vanligt. Trots att det är väldigt varmt. Vid 6-tiden hade vi drygt 30 grader, och vid lunch mätte jag upp 39 grader. Jag vet att det inte är något konstigt eftersom vi bor i Medelhavet, men 39 grader är alltså varmare än den högsta temperatur som mätts upp i Sverige. Det är en skum känsla, ändå. De här temperaturerna är 10-12 grader högre än normalt sägs det, och värmeböljan ska hålla på till på torsdag.

Barnen hanterar värmen ganska bra. Tvåan svettas en massa när han sover, men han dricker också väldigt mycket. Ettan verkar sova lite sådär, för han verkar tycka att det mesta är jobbigare än vanligt. Jag är nog den som klarar värmen bäst, medan Fredrik har svårt att sova. På natten blir det inte svalare än 27 grader just nu. För att hjälpa Ettan och Fredrik har vår portabla AC fått komma fram, så förhoppningsvis blir det lite bättre för dem inatt.

Ett aber just nu är att vår tomt inte är anpassad för tankbilar, så vatten till vår färdiga pool kan inte levereras. För att komma runt problemet behöver vi fixa till en lämplig uppfart från den nedre delen av tomten, och för att göra det behöver vi en traktor eller en grävmaskin. Jakten på dessa fordon pågår alltså för fullt. Ettan är mycket besviken över att ännu inte ha fått inviga poolen. Men det kommer väl en dag för det också, alldeles snart skulle jag tro.

En bra sak som har hänt är att Tvåan verkar ha fått koll på det där med potta igen. Han har haft en period när han har vägrat allt annat än blöja, men de senaste dagarna har pottan tagits till nåder igen. Han verkar komma ihåg den själv oftast, även om jag påminner honom relativt ofta. Och han kan till och med tömma den i toaletten själv efter uträttat ärende.

Och alldeles nu ikväll hände något märkligt! Jag lägger patience ibland när andan faller på, och idag gick Idioten ut! Jag tror att det var första gången för mig. Jag var tvungen att föreviga det.

Den gick ut!