Smink och ”beauty”

Jag har ju börjat använda läppstift. Det har gjort att jag har upptäckt att det kan vara dags att ta hand om läpparna för att slippa ha dem fnasiga när jag ska sätta färg på dem. Något slags scrub eller peeling är ju bra, och då kom jag att tänka på att jag ju faktiskt har kaffesump tillgängligt varenda dag. Sagt och gjort, det var bara att testa. Första försöket gjorde jag i köket, när jag skulle hälla ut sumpen. Tvåan blev väldigt tagen av det hela och pratar mycket om det fortfarande. ”Kaffesump. Mamma. Pannan. Tvätta!” Och ja, det har han ju rätt i, det ska ju tvättas bort.

Jag var lite skeptiskt, för jag har testat naturskrubb tidigare, då i form av honung och socker blandat. Som man kan tänka sig är det kletigt att smeta på och lite trixigt att få bort. Kaffesump däremot, var oväntat bra. Det är relativt lätt att applicera, ger en bra skrubbning, och är lätt att tvätta bort. Efteråt känns huden len och ren. Och som sagt, det krävs ju inget extra, eftersom det alltid finns hemma. Så jag har fortsatt, och utökat användningsområdet från läpparna (och pannan, då) till hela ansiktet, bröstet och till och med fötterna.

Sumpig Sara.

Förutom läppstift använder jag också mascara igen. Min nya mascara Paradise Extatic Waterproof från L’Oréal har verkligen testats hårt – den har utsatts för löpning, dusch och sovstunder på dagtid. Inget har dock lyckas rubba den något nämnvärt. Jag är jättenöjd med den!

Men åter till läppstift, då. Jag verkar ha fått dille på det. Det kom hem ett gäng till häromdagen, från Nyx och den här gången mest rosa nyanser. Lite ovant, men de funkade ok. Fast hittills är nog ändå favoriten en blandning: ett nude-läppstift underst, och så rosa ovanpå. Det är nära det där brunrosa som jag har föreställt mig. Jag gillar att blanda själv, för då kan jag välja mer hur mycket rosa jag vill ha.

Blandning, nude+superrosa.

En annan, lite oväntad, favorit var Indian Pink. Det drar en aning mot orange, vilket är lite tydligare på riktigt än på bilden.

Indian Pink.

Jag köpte flera riktigt rosa färger, och det här den mellersta nyansen som heter Fig.

Fig, som är ganska mörkrosa.

När jag beställde läppstift senast insåg jag att de röda jag har alla är ganska klarröda, så jag letade efter ett mörkare rött. Moonlit Night blev lite väl mörkt, men om jag blandar det med ett klarrött blir det ganska bra.

Moonlit night. Väldigt mörkt röd.

Jag noterar att det är en hel del läppstift jag inte visat upp, så det kommer väl fler bilder vad det lider. Till fasa eller förnöjelse.