Blommor och förhoppningsvis bin

Häromdagen när jag gick ut mot grinden såg jag något lila. Jag tog en närmare titt, och det visade sig att en av kaktusarna längs gången blommade! Givetvis var vi tvungna att föreviga det. Och jag passade på att fotografera fotografen in action.

Fotografen in action…
Såhär blev bilden.

När jag fortsatte längs gången ut mot grinden passade jag på att kolla lite på resten av växtligheten. Apelsinträdet blommade ganska sparsamt för någon månad sedan, men det har kommit flera kart på det nu. Tråkigt nog är det vad som kallas ”sweet oranges”, och de har knappt någon syra i sig så jag och Fredrik tycker de smakar ganska trist. Barnen verkar gilla dem, dock. Framför allt Tvåan tycker det är roligt att plocka apelsin från trädet och äta den utomhus.

Apelsinkart.

Längs gången till grinden växer också ett granatäppleträd. Och oj vad det blommar nu! Ettan surar lite över det, för han hävdar att han inte gillar granatäpplen. Fredrik undrar mest vad man ska ha det till. Jag gillar det, och tycker att det är snyggt som dekoration. Men om det blir frukt av alla blommorna, då måste jag ta reda på vad man gör med dem för att bevara dem. Saft? Sylt?

Kolla så mycket röda blommor!
(Kolla inte lika mycket på det bruna ogräset som täcker större delen av bilden.)

Vi har en del av trädgården nedanför huset, bredvid poolen, som är alldeles vildvuxen. Det är mycket oklart vad den biten egentligen är för något, och vi har inte riktigt haft tid att bry oss om den hittills. Jag har tittat lite förstrött på den några gången, men inte riktigt fått ihop några vettiga tankar om vad jag ska göra med den. Men så plötsligt en dag när jag stod och kollade ut över poolen såg jag något gult på ett träd. Jag tvingade Fredrik att gå ut och kolla, och han kom tillbaka och rapporterade om ”ludna stjärtar”, det vill säga persikor. Fast när jag själv kollade så var det inte så, utan istället aprikoser! Det är ju faktiskt ett träd som jag hade tänkt plantera, men nu behöver jag inte det. Det finns också ett systerträd längs gången till grinden, men det antar jag har klippts ned nyligen, för det blommade inte och såg dött ut till för ett par veckor sedan. Nu har det en massa blad, så kanske kan det bli något av det till nästa år. Fredrik kommer bli nöjd också eftersom han kommer få gå loss med sekatören och glesa ut det.

Aprikoser!