Vi går på restaurang: Pizza Hut

Efter att vi flyttade upp i bergen har det inte blivit lika mycket restaurangbesök som tidigare för oss. Dessutom kom det ju en karantän i vägen, och alla restauranger stängde, vilket ytterligare försvårade det hela. Men nu har restaurangerna öppnat igen, med vissa restriktioner på avstånd mellan borden och munskydd på personalen.

Eftersom Ettan hade skolavslutning förra veckan så tänkte vi fira med ett restaurangbesök. För att det skulle funka så lätt som möjligt med Tvåan, som just nu är lite överallt och ”kan slev” dessutom, tänkte jag att något barnvänligt ställe vore bra. Nu är vi ju i och för sig på Cypern, så det mesta är barnvänligt, så kanske var jag mer ute efter mat som passar barn och som serveras utan alltför stort dröjsmål. Alltså gjorde jag lite diskret reklam för Pizza Hut för Ettan, och han tyckte det verkade vara ett bra alternativ. Speciellt ost i kanten på pizzan var han mycket intresserad av. Tvåan tyckte mest att det verkade kul med en ”pizzahatt”.

När jag sedan läste på lite insåg jag att ostkanten bara finns på pizzor i storlek Large och XL. Så jag fick förklara det för Ettan på vägen till restaurangen, att det inte var individuella pizzor, utan en stor att dela på. Han var med på det, och började genast fundera på vad det skulle vara på pizzan för att den skulle passa hela familjen.

Väl på plats beställde vi en BBQ Meat Feast, storlek XL med mozzarella i kanten. Cheese sticks till förrätt, och förstås läsk till alla utom Tvåan. Dricka och förrätt kom på bordet fort nog, och Tvåan fick ett snyggt plastglas. Givetvis fick vi sugrör också.

En jättepizza!

Pizzan kom nästan direkt efter cheese sticksen, och jösses vad den var stor! Till min och Fredriks ganska stora förvåning var den också alldeles ätbar. Även Ettan, som ju gillar italiensk pizza med lufttorkad skinka och ruccola, tyckte att den var god. Fast den där ostkanten var det nog ingen av oss som var speciellt imponerad av.

Besticken var lite i längsta laget för Tvåan.

När vi var mätta kom servitrisen och frågade om vi ville ha med oss resterna (som var nästan halva pizzan) i en kartong. Det ville vi, såklart. Tvåan var sedan noga med att lägga ner resterna från sin tallrik i lådan också. Slev.

Jag blev positivt överraskad av Pizza Hut. Nu var det förstås inte speciellt mycket gäster där när vi var där, men servicen var snabb och uppmärksam. Maten var också bättre än jag hade förväntat mig, och den kom verkligen på bordet efter minimal väntan. Så med barnfaktorn inräknad tror jag nog att vi kan tänkas äta där igen. Även om vi egentligen gillar italiensk pizza bättre.