Värme och kvällsbad

Vi har värmebölja här igen. Eller inte precis här i bergen hos oss. Men i Nicosia, som ligger mitt inne i landet, är det över 40 grader på dagarna nu. Vi har istället hållit oss runt 35 några dagar.

Vi har fortfarande inte någon AC här. Men det går förvånansvärt bra ändå. På dagarna har vi öppet och tvärdrag överallt och oftast fläktar det såpass mycket att det blir en ok temperatur inne. Det är kanske mest på kvällarna som det känns väldigt varmt eftersom luften inte svalnar riktigt så mycket och fort som vi skulle önska.

Fast igår kom jag på den briljanta idén att kvällsbada när Tvåan hade somnat. Ettan hade lödningslektion med Fredrik, så jag smet ner själv. När Ettan kom ut på balkongen lite senare och såg mig i poolen blev han så förvånad att han frågade ”Varför badar du, mamma?”. Det naturliga svaret var ju ”För att jag har en pool!”. Och så är det ju. Dessutom funkade det alldeles ypperligt för att svalna av lite. Faktiskt så bra att jag kvällsbadade ikväll igen när barnen hade somnat. Och idag fick jag med mig Fredrik också!

De glada kvällsbadarna.

Efter badet var det dags för poolkillen att tillsätta den dagliga dosen kemikalier i poolen. Korrekt skyddsutrustning användes givetvis.

Skyddsglasögon och kemianka.

Nu sitter jag och hoppas på att glassbilens trudelutt ska höras i närheten. Det hade suttit fint med en chokladglass nu. Fast det börjar förstås bli lite sent, så glassen kanske får anstå till en annan dag.