Vi har en tvååring!

Tänk att han har varit hos oss i två år nu, Tvåan!

Ungefär en månad gammal, på BF.

De senaste dagarna har Tvåan vaknat vid femtiden, och idag var inget undantag. De två som inte sover i samma säng som vi hade inte gått upp och förberett, så det blev inte något kaffe på sängen. Istället gick vi upp, och så kom de andra smygande en liten stund senare.

Födelsedagståget ställdes upp på frukostbordet och tändes innan solen hade gått upp. Stor förtjusning utbröt över ljusen. När Ettan sedan dök upp med paket var det inte mindre förtjusning.

Födelsedagståg innan soluppgång.
Dagens första presentöppning.

Vi har läst Pelle Svanslös fyller år, och pratat om att Tvåan också fyller år, så dagen gick åt till att säga ”KALAS!” högt och tydligt, varvat med ”TÅRTA!”. När storebror äntligen kom hem efter sommarskolan var det dags. Tårtan blev en lördagsgodistårta, eftersom det är en av Tvåans stora favoriter just nu. Den åts i sällskap med mormor och morfar på Skype.

Lördagsgodistårta.

Och sen var det dags för mer födelsedagspresenter. Tvåan hade ju inte riktigt koll på hur en födelsedag fungerar, så han var inte förberedd på att han skulle få paket. Skönt, eftersom det antagligen gjorde hans (och hans föräldrars) dag lite lättare, med all väntan på att storebror skulle komma hem. Men när paketen dök upp öppnade Tvåan dem med liv och lust och gissade vad det var i. I ett av paketen var det ”bokor”, och mycket riktigt, där var det en massa böcker!

Paketundersökning.