Svårigheter och stora barn

Tvåan har blivit så stor, plötsligt! Han kan nästan allt själv, och nu kan han faktiskt mycket av det han försöker sig på. De senaste veckorna har han vaknat med torr blöja. Fast han har kommit på att vi har ”glömt” att ta på blöja när han ska sova, och är nu noga med att påminna om det. Inget blöjavslut här, inte!

Däremot är han för stor för att sova på förmiddagen, tycker han. Alltså vägrar han gå till sängen och sova i vanlig tid. Det har fått till följd att han har toksomnat på diverse golv och mattor vid helt andra tider än vanligt. Så helt färdig med dagsovning är han nog inte, ändå.

Man kan sova stående, det går.

Ettan är ju också stor, fast på andra sätt. Han har storlek 34 i skor nu, så snart är han ikapp mig. Tonårshumöret har börjat visa sig också, så det är stora känslor som tar mycket plats. När han dessutom blir utsatt för saker som han inte förstår eller kan med en gång blir det extra svårt. Just nu är det grekiskan som han ”ALDRIG kommer att förstå!”. Men både jag och Fredrik tror att det kommer lugna ner sig när han väl kommer igång med lite grekiska och franska. Det gäller bara att ta sig dit utan att någon av oss blir vansinnig och säger upp oss.

Jag har också gjort en av sakerna som får mig att känna mig otillräcklig idag. Jag har ringt vår frisörska och försökt boka tid. Hon pratar grekiska och det gör inte jag, så kan vi sammanfatta situationen. Trots att jag ändå kan tillräckligt mycket grekiska för att våga ringa och påbörja samtalet. Det brukar dock få avslutas mitt i, och så ringer hennes man upp när han har kommit hem och så får jag boka tider via honom. Den här gången skrattade vi dock alla tre åt situationen, och Maria, frisörskan, vet vem jag är. Klipptider fick jag förstås, så imorgon blir det lite svalare för de två pälsiga herrarna i familjen. Jag ska försöka lära mig klockan på grekiska till nästa gång, jag. Och kanske veckodagarna, också. Även om jag kommer långt med ”idag” och ”imorgon”. Aha! Här fanns precis klockinformationen jag behöver! Nu blir det övning!