Tråkfredag…

Precis som vanligt. Fredagar har blivit min värsta dag i veckan. En del av problemet är nog att jag tänker mig att fredagen ska vara det där härliga startskottet för helgen som vi ska njuta så av. Och så är det inte i den här familjen. Fredagen är nämligen Ettans tevedag, så han är helt uppslukad i skärmen från det att han kommer hem tills han går och lägger sig. Barnen får också oftast fredagschips, vilket gör att behovet av kvällsmat minskar drastiskt. Alltså blir det inte ens någon lyxig och extra god mat, utan oftast står det ”gröt och popcorn” på veckomenyn. Det är förstås inte helt sant alltid, men även när vi lagar kvällsmat på fredagar är det snabbt och lätt som gäller, absolut inte något slags lyxmat.

Just idag är det dessutom en ännu tristare fredag eftersom jag och Fredrik tillbringade större delen av dagen med att leta efter en ny soffa till oss. Vi har skjutit upp det här rätt länge, men nu har jag tröttnat lite för mycket på den fula soffan som kom med huset och som ingen någonsin sitter i, så nu är det dags. Efter att ha hittat en snygg men för stor (och jättedyr) soffa i den första butiken testade vi nästa. Där hade de inga soffor alls som vi var intresserade av, så vi bestämde oss för IKEA-soffan vi har funderat på ändå. När vi kom till IKEA visade sig dock att just den modellen är populär på Cypern, så den finns inte i lager och det finns en kundkö på den. Kön är också stängd, så vi blev ombedda att försöka beställa soffan igen om några veckor. Men suck, liksom.

GT med en REJÄL kvist rosmarin. Kan göra en fredag lite bättre.

Fast jag tror inte jag har det värst ikväll. Fredrik fick nämligen den stora äran att gå på föräldramöte i Ettans skola. Ettans fröken ska gå igenom vad de ska lära sig under året och reglerna som gäller. Det är ju lite nya regler i år, för att hantera den pågående pandemin. Förra året var det jag som gick, men då var det åtminstone cocktailparty efteråt. Det blir det inte i år, utan det är bara information som ska delges. Antagligen vet vi det mesta redan också, eftersom vi är rediga och läser papperna som skolan skickar med barnen hem.