Värmerekord och bad

Igår slogs det nytt värmerekord här på Cypern. I Nicosia uppmättes 46,2 grader. Det är varmt. Skolstarten för alla statliga skolor har skjutits upp en vecka, och nu börjar skolåret officiellt den 14 september. Anledningen är att barnen ska slippa sitta med mask hela dagarna i hettan. Här hemma har vi inte riktigt samma temperaturer, men det har varit drygt 40 grader nu några dagar. Ettan fick inte gå ut på sista rasten i skolan igår, för det var för varmt.

Vi tar det ganska lugnt i värmen. Fredrik har ägnat sig åt att flytta från Sverige, det vill säga byta stickpropp på diverse apparater. Ettan har läst nästan hela förmiddagen. Tvåan har försökt sluta sova på dagen, så han har vägrat alla förslag om ”vila” och ”säng” hela dagen. Det gör livet ganska gnälligt, både för honom och för resten av familjen. . Jag läste och vilade lite på balkongen på förmiddagen.

Vi har förstås badat i poolen, som en riktigt Medelhavsfamilj. Det blir man väldigt trött av, så Fredrik tog en siesta och Tvåan slocknade på soffan när jag läste för honom. Ettan höll dock ut och läste sig igenom siestan. Från Jorden till Månen är tydligen väldigt spännande.

Badfamiljen beundrar Tvåan som snurrar i vattnet.

Vi har kommit igång med spelandet igen efter ett kort uppehåll. Idag blev det Uno och Sjuan eftersom vi var tre som spelade. Uppenbarligen kan man bli jättearg av att inte vinna i kortspel också.

Jag passade på att somna när jag nattade Tvåan, lite sådär plötsligt. Det tog inte ens speciellt lång tid, men ändå BAM sömn! Det här med att vakna lite i fem är inte ett framgångsrecept för nattsudd, verkar det som. Men jag håller tummarna för att det kommer en natt med bra sömn snart igen. De brukar ju ändå dyka upp någon gång ibland, och nu var det ett tag sedan senast.