En helt vanlig onsdag

Onsdagen inleddes starkt med att jag och Tvåan tog tag i trädgården när Fredrik och Ettan åkte till skolan. Vi rensade ut löv ur rabatterna i flera timmar, packade i trädgårdstunnan och bar ut den till grinden och tömde. Det var ett väldigt sjå. Handskar hade vi på oss också, som riktiga trädgårdsmästare.

Lövrensning ska påbörjas.

Plötsligt kom Fredrik körande hem, trodde jag. Men så var det tydligen inte, utan en liten fripassagerare hade blivit upplockad på trädgårdsgången. Till sin stora förtjusning fick han köra också!

Mycket koncentrerad ung förare.

När Tvåan sedan slocknade för sin förmiddagslur passade jag på att lyfta skrot i trädgården. Efteråt var jag som en blöt fläck, och svetten rann om mig. Det fick delvis sin förklaring när jag insåg att det var 37 grader varmt. Fast kanske tog jag i lite också.

Efter lunch ägnade jag och Tvåan oss åt att hacka grönsaker och göra saltlag. Jag ska nämligen testa att syra grönsaker! Jag har lagt in i ättikslag med fantastiskt resultat, så nu hoppas jag på att mjölksyrade grönsaker tas emot lika väl. Jag valde ett enkelt recept, med saltlag direkt och inte någon bankning eller torrsaltning. Nu står det tre burkar blandade grönsaker och en burk vitkål på jäsning i källaren. Om en månad eller så är det dags för provsmakning.

Här står ni och jäser…

Ettan kom hem och satte sig med sina läxor med Fredrik som stöd. Jag och Tvåan tog oss ett dopp i poolen istället. Där hällde Tvåan vatten på mamma, simmade, blev kastad upp i luften och badade av hjärtans lust.

Ja, det var också en dag. En helt vanlig dag, som livet ser ut just nu.

3 svar på ”En helt vanlig onsdag”

  1. Jag hittade hit från Elisabets blogg. Mjölksyrning har jag inte prövat, än, jag köper färdig surkål och äter det i stort sett varje dag. En god vän till mig som fick cancer, började med holistisk mat, alltså antiinflammatorisk. (Tog naturligtvis emot cellgifter och strålning också.) Nu, efter 1,5 år mår hon bättre än hon någonsin gjort och kommer aldrig att börja med vanlig mat igen, pigg och aktiv. Hon mådde illa några enstaka timmar vid cellgiftsbehandlingen, i övrigt alldeles prima hela tiden.
    Hon har testat att syra det mesta i grönsaksväg (tomater var svårt). Jag som annars gillar att experimentera med torkade blåbär och nässelfrön, drar mig för syrning… lat?

    1. Jag blev väldigt överraskad över att det var så lätt att mjölksyra. Skära grönsaker, lägga i burkar och hälla på saltvatten. Nu bubblar och pyser det för fullt i källaren, så det verkar fungera! Kålen sprutade till och med lite på väggen när jag pyste den idag. Ska bli spännande att smaka på det om några veckor.

  2. Jag måste nog ta mig samman och pröva. Köpte faktiskt den röda kryddan man ska ha för att göra kimchi, som jag älskar, men … den står kvar i skåpet … Nuhar jag ju mycket tid över när så mycket är inställt pga pandemin, så en vacker dag blir det nog av!

Kommentarer är stängda.