Varde ljus…

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Eller well. Ljus har vi kanske, men inte riktigt några snygga lampor. Vi tog med oss de flesta lamporna från Sverige, men eftersom det fanns taklampor i huset när vi flyttade in så har vi inte ägnat tid åt att hänga upp våra egna än. Det betyder att vi har en del lampor som jag skulle vilja slänga och byta mot något snyggt. Några har vi i packningen, som till exempel ph-lampan som ska hängas upp över köksbordet, och en klassisk MASKROS från IKEA som har utgått ur sortimentet. Den vet jag inte riktigt var vi ska ha, men jag är glad att Fredrik bestämde sig för att montera ner och ta med den när vi flyttade.

Just nu funderar jag mest på belysning i köket. Vi kommer antagligen ha lysrör över arbetsbänken som sticker ut i rummen, och LEDbelysning under skåpen längs väggen. Diskbänken kommer vara vid fönstret, och där vill jag också ha bra belysning. Fredrik tänker lysrör i taket där med, men jag funderar på om det kanske vore snyggt med ett par vägglampor riktade neråt ovanför fönstret istället. Jag är svag för Tolomeo Micro från Artemide.

Snygglampa.

Tolomeo skulle också passa fint som sänglampor till barnen. Just nu har båda barnen NÄVLINGE från IKEA som läslampor, och de är förstås både snygga och praktiska. I taket i sina rum har både Ettan och Tvåan taklampor som kom med huset, så dem ska vi försöka byta, gärna snart. Till Ettan har jag funderat på en IKEA PS 2014-lampa, kanske omgjord till en death star. Det vore nog ett roligt skapande om jag fick tid till det tror jag. Och Ettan skulle tycka det var SÅ COOLT!

Lite DIY krävs.

Till Tvåan tror jag att något slags flygande grej vore bra. Som till exempel en helikopter eller ett flygplan, för han pratar mycket om båda delarna just nu. Om jag hade riktigt mycket tid kanske jag skulle försökt norpa ett av Fredriks modellplan och gjort om det till lampa, men där är vi nog inte riktigt än. Möjligen skulle jag inte heller få lov att ta något av hans plan heller.

Flygplanslampa kanske vore kul.

Vi har också myslampor till dem båda, Ettan har en måne och Tvåan ett par ballonger. Båda delarna är från IKEA, men verkar ha utgått ur sortimentet. I flera år har jag funderat på att skaffa happy lights-bollar som dekoration, och det är kanske nu det blir av? Tvåans rum är än så länge ganska oinrett, så där behövs det verkligen en del fixning för att det ska bli ombonat och mysigt.