Vardagsutflykt med Tvåan

I veckan så bestämde jag att det var dags att gå på utflykt med Tvåan. Direkt efter frukost gjorde vi oss i ordning för att gå iväg. Tvåan tyckte att det tog för lång tid för mig att bli klar, så han gick runt och tjatade på mig och tyckte att vi skulle gå direkt. Jag insisterade dock på att få duscha och klä på mig innan vi skulle ut på byn.

Utflyktsmålet var byns lekplats. Fredrik har varit där en gång med barnen, men jag har inte varit där. Och vilken succé det blev! Tvåan älskar att åka vagn, så han var jättenöjd när det visade sig att han skulle få åka. Har man med sig vagnen går det inte riktigt att få honom att promenera, och det är lite för långt för honom att gå hela vägen, så det var inte så mycket att välja på.

När vi kom dit provade han alla leksakerna noggrant, en i taget. Det roligaste var nog de olika gungorna. Framför allt den vanliga gungan, som han fick gunga högt, högt i var oerhört rolig och han skrattade högt när jag gav honom fart. Det var tydligt att han hade saknat att gunga! Det blev flera vändor upp och ner i gungan.

Rutschkanan gick fort, fort. Kanske var den lite för hög, dock.
Mycket nöjd gungare.

Mellan de olika sessionerna i gungan traskade han runt och undersökte lekplatsen. Sin vana trogen städade han också. Både skräp och löv hamnade i soptunnan. När det dök upp katter ville han klappa dem, och blev nog lite besviken när de smet från honom.

Efter en timme var han ganska nöjd, och satte sig glatt i vagnen för att få åka hem. Vi kommer förstås att gå till lekplatsen fler gånger.