Drömmar om skapande

Jag har plötsligt börjat drömma om skapande igen. Eller ja, drömmarna handlar kanske mer om tid för skapande än det faktiska skapandet. Oavsett vilket är det ändå en välkommen förändring, för det har varit ett ganska långt tag när jag inte har orkat fundera över skapande alls. Och drömmar om tid för skapande är ändå ett steg i rätt riktning.

Jag har samlat på mig en hel del tyg för att göra diverse syprojekt, och kanske är det det som har fått mig att tänka i skapar-banor? Det som ska sys är brukssaker, som gardiner och överdrag till dynor, men i hjärnans vindlingar finns också drömmar om en klänning eller en morgonrock i linne. Och kanske några extra gardiner, när jag ändå håller på.

Tygskapande i vardande.

Med lite förvaring som håller på att bli färdigställd på andra ställen i huset så kanske vårt sovrum kan gå från att vara ett rum för förvaring till att bli ett sovrum. Och då blir det plötsligt ett rum som behöver fixas till för att bli både funktionellt, snyggt och inbjudande. De tankarna går på lågvarv i bakhuvudet under tiden andra saker planeras.

Tvåan gillar att rita och plockar gärna fram sina kritor och papper.

Tvåan med kritor.

Någon dag ska jag låta honom testa nya tekniker som flytande färg och pensel. Någonstans har vi nog också vattenfärger som han skulle kunna prova på.

Det går att skapa med magneter också. Här ett samarbete mellan de båda bröderna.

Jag har ju också tänkt att prova måla, och jag blir sugen när jag tänker på vad Tvåan ska få göra. Fast jag tror inte att hans och mitt målande är kompatibelt. Alls. Men det är ju roligt att få känna lite sug och skaparlust.

Eftersom vi bor så långt från resten av vår familj så måste vi ju planera en bra bit i förväg. Alltså har vi börjat fundera på jul redan nu. Och med det kommer ju massor med möjligheter till skapande och fixande. Det här kommer bli en bra höst och vinter, hur den än blir.

Jag är så glad för att jag har fått tillbaka skapardrömmarna!