Boktips: Vi for upp med mor

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Efter att ha läst första delen i trilogin om Jana av Karin Smirnoff var jag nästan tvungen att kasta mig över nästa del, Vi for upp med mor. Som tur var hade den kommit med samma bokpaket som den första delen.

I Vi for upp med mor hamnar Jana och Bror i moderns födelseby. Där får de upptäcka en helt ny sida av modren. I Kukkajärvi styr ett frireligiöst samfund med stadig hand. Jana och Bror blir intrasslade i det på helt olika sätt, men i någon mening lika hårt.

Vi for upp med mor.

Janas kärlekstörst och stora frihetsbehov fortsätter att påverka hennes liv. Den här gången får det större konsekvenser än tidigare. Hon påverkar samhället både i det stora och det lilla.

Det är svårt att skriva speciellt mycket om handlingen i Vi for upp med mor eftersom det händer saker på varenda sida, och det mesta hänger ihop. För att inte förstöra läsupplevelsen från andra väljer jag att lämna resumén väldigt kort. Precis som i Jag for ner till bror är vi for upp med mor en helt fantastisk bok. Personerna vi träffar känns levande och som riktiga människor med flera sidor och bottnar. Janas inre kamp mellan de två ytterligheterna i hennes personlighet blir ännu tydligare. Beskrivningen av det religiösa samfundet balanserar på den hårfina gränsen av att vara stereotypt eller skräckinjagande, och hamnar på rätt sida. De många händelserna gör att det är lätt att hamna i sträckläsning av den här boken också, precis som den första delen. Oron för att del två inte skulle vara lika bra som den första kom helt på skam. Nu längtar jag efter del tre!

Köp boken hos Bokus (inbunden eller pocket).
Köp boken hos Amazon.se (inbunden eller pocket).

Ett svar på ”Boktips: Vi for upp med mor”

  1. […] längtat. Fast samtidigt har jag fasat lite. För hur skulle hon kunna följa upp de två tidigare delarna, och hur skulle det kännas när serien var […]

Kommentarer är stängda.