Fredag: vilda planer möter verkligheten

Jaha, nej. Klockan 17.30 idag sa jag och Fredrik att vi skulle ge barnen mat och sen skulle vi äta bara vi två när barnen hade somnat. Det pratades om ost och chark, och någon nämnde också ett glas vin. Sagt och gjort, barnen matades och kvällsbestyren tog vid.

Nu sitter jag här, knappt tre timmar senare och lyssnar på när Fredrik läser för Ettan i sängen. Jag somnar nästan i soffan, och Fredrik är så trött att han är hes inne hos Ettan. Jag är mycket skeptisk till att det blir någon vuxenmiddag idag. Vin är jag absolut inte sugen på. Så kan det också gå, när det kommer verklighet på planerna.

Besvikelsen jag känner förvånar mig lite, för det är ju inte som om jag inte hade kunnat förutse att kvällen skulle utvecklas precis såhär. Jag vet ju att jag går upp en stund innan klockan 6 varje morgon, och jag vet ju också att jag är supersömnig vareviga kväll. Men nej, sådana lätta fakta är tydligen inget jag bryr mig om när jag bygger upp förhoppningar.

Dagen i övrigt, då? Det kom verklighet på den också. Planerna jag hade gick i stöpet även där. Typiskt fredag, kanske jag ska säga. Det är ju inte min favoritdag i veckan, som trogna läsare kanske vet. Men det kanske kommer en tid när det blir en bra veckodag igen. Jag håller tummarna för det.