Arbetsläger

Idag var det den första lediga dagen sedan farmor och farfar kom hit. Det firade vi med arbetsläger för alla. Fast Tvåan och farmor arbetade med att prata, läsa och rita. Och bada i poolen, förstås.

Farfar och Ettan fick i uppdrag att ta bort en del av häcken vid poolen. Arbetet påbörjades för någon månad sedan, men har stått still sedan dess. Men nu när det fanns ett par extra händer var det ett perfekt tillfälle att fortsätta.

Farfar i färd med att skövla häcken.

Farfar visade sig vara segare än cypresserna, så lagom till trekaffet hade han besegrat dem, med benäget bistånd av Ettan. Efterarbetet är kvar, så det ska sågas och kvistas och bäras framöver.

Häcken, innan den stora skövlingen.

Det blev verkligen så HIMLA mycket bättre i trädgården efter det. Nu känns det som det kan bli en trädgård, istället för att bara vara en helt osedd yta bredvid poolen. Nackdelen med det är förstås att vi ser hur illa behandlad den delen har varit under året. Men nu ska det bli ändring på det. Trädgården, here I come!

Och nu är häcken borta!

Under tiden farfar slutförde det sista med häcken, passade farmor på att bada med Tvåan.

Vissa fick bada, andra fick såga.

Jag, som inte var ansvarig för barnen, passade på att ta tag i lite olika syprojekt. Jag fick klart den första dynan, och lyckades få Fredrik att sätta upp en gardinskena vid dörren i vårt sovrum. Imorgon ska jag få ordning på gardinen som jag har mätt in idag.

Fredrik, han fick ägna hela förmiddagen åt att svetsa. Det var ett tag sedan, så jag tror att han var ganska nöjd. Dessutom finns det möjligheter att han faktiskt får klart grindöppnaren i morgon, och dä lär han bli ännu nöjdare.