Nya överdrag till dynorna

När vi köpte huset ingick det en del möbler. Det mesta har vi kastat ut, men några kommer faktiskt få stanna kvar ett tag. Till exempel två soffor och två fåtöljer i rotting. De stod i vardagsrummet när vi flyttade in, men vi har ställt dem ute på balkongen och vid poolen istället.

De är någorlunda bekväma, men tyget på dynorna är dels helt olika och dels i ganska dåligt skick. De har fungerat någorlunda under sommaren, men jag har verkligen stört mig på både blandningen av tyg och skicket sedan vi flyttade in. Så i senaste Sverige-paketet såg jag till att det fanns tyg. Jag hade såklart kunnat köpa tyg här, men då ska jag hitta en tygaffär och gå dit och stå där och leta. Jag tog den enkla vägen istället och beställde från Stoff och Stil.

Nu ska de få nya, och likadana, överdrag! Det här är ju ett relativt stort projekt, det är 12 dynor vi pratar om. Jag har inget mönster, utan får köra lite på känn och improvisera. Men jag har funderat lite nu, och kommit fram till hur jag tror att jag vill ha det.

Så en dag uppstod tiden att faktiskt börja. Det första var att rita av själva dynorna. De är ju rätt stora, så det fick bli tejpat bakpapper. Tejp håller inte jättebra på smörpapper, vet jag nu. Packtejp funkade bättre. Det var den dagens projektarbete, för sedan var det barn överallt.

Nästa steg var att ta det förtvättade tyget och nåla ut mönsterbitar på det.

Mönsterbitar på tyg.

Jag hade stor publik under detta moment. En del av den var lite mer var delvis koncentrerad på annat, medan den andra var tyst och stillsam.

Mammas lilla hjälpreda.
Den tystare delen av publiken.

När mönsterbitarna låg på plats var jag tvungen att ta en paus innan jag vågade sätta saxen i tyget. Fast när jag väl hade gjort första klippet var det bara att köra på.

Klipp, klipp. Ny tygsax!

Och det var den dagens tygjobb, det. Det blev utklippta bitar till två dynor+rygg.

Den här helgen fick jag tid igen, så då meckade jag ihop en sittdyna. Jag tror att jag fick kläm på dragkedjan och hur man får ihop allt på bästa sätt, så jag hoppas att det ska gå lite fortare framöver. Nästa steg blir att få ihop en ryggdyna. Men det blir en annan dag.