Spontana gardiner

För ett tag sedan när vi handlade saker från IKEA fick jag ett infall. Jag bestämde mig att det var dags att ta tag i mitt och Fredriks sovrum. Jag har dragit mig lite för det, eftersom vi har en vikgardin för fönstret. Men så kom jag på att jag ville ha en gardin som vi kan dra för även framför dörren ut till balkongen. Plus att det som vanligt känns skönt att göra sig av med sånt som de tidigare ägarna hade valt.

Jag köpte tyget AINA från IKEA. Det är i linne, och jag valde gråblått. Jag hade inte sett tyget på riktigt, men jag tänkte att det nog skulle bli bra med vår sänggavel, som har många olika nyanser av blått. Och när det kom så var det är en helt perfekt färg! Jag vill inte ha det för gulligt, och det här är en blå med mycket svart i, och ett drag av grönt. Väldigt snygg. Jag stoppade in det i tvättmaskinen på en gång, och sen fick det hänga på balkongen och torka.

Nytvättat linnetyg.

Och sen gick tiden…

Förebilden. Vikgardinen till höger i bild.

Men i helgen som gick var det äntligen dags för projekt gardiner. Gardinen till dörren gick snabbt, trots att den involverade uppsättning av en gardinstång.

Sen var det då det där med vikgardinen… Jag drog mig lite för att sätta igång, men när jag faktiskt hade en hel dag så var det bara att ta ett djupt andetag och kasta sig ut i det. Jag valde att göra det på enklast möjliga sätt, det vill säga att bara klä den existerande gardinen med det nya tyget.

Den är ju rätt stor, så jag fick använda golvet som klipp- och nålningsbord. Någon dag ska jag väl skaffa ett eget rum där jag får plats med alla mina projekt.

Det var förstås inte så lätt som jag hade tänkt mig, men det var inte mycket jag fick göra flera gånger. Och så tog det ju lite längre tid än tänkt, naturligtvis. Så jag fick använda måndagsförmiddagen också för att slutföra det.

Och det blev jättebra! Rummet känns helt annorlunda och mycket mer som vårt rum. Nu ska jag bara få Tvåan att låta mig sova där också.

Nya gardiner! Tavelplaceringen är sedan de tidigare ägarna, och den ska flyttas neråt.