Hösthumör och vad jag tänker försöka göra åt det

Nu sitter jag uppkrupen i soffan under en yllefilt och lyssnar på höstvindarna som blåser mot fönsterna. Mörkret har lagt sig över byn utanför fönstret, så nu tänder jag lampor inomhus för mysbelysning. Det är höst även här, alltså. Fast hösttemperaturen är rätt mycket högre än vad jag är van vid, mellan 20 och 25 grader på dagarna.

Men mörkret och den grå himlen som visar upp sig även här ibland påverkar mig ändå. Jag blir mer melankolisk, och har lite svårt att uppbåda någon direkt entusiasm. Världsläget hjälper ju inte direkt till med humöret heller. Jag minns inte att hösten påverkade mig så tydligt när vi bodde i Sverige. Kanske blir det mer påtagligt här, där det är så mycket sol under sommaren att det blir så stor skillnad när det blir en eller ett par dagar mulet.

Landskapet vi bor i.

För att inte deppa ihop helt har jag börjat meditera. Inget långt och avancerat, utan korta guidade meditationer. Jag har laddat ner Insight Timer i telefonen, och väljer lite planlöst ut meditationer att testa. Nu i början satsar jag på ungefär 10 minuter om dagen. De jag har testat hittills har varit helt ok, om än inget fantastiskt.

Eftersom jag har varit förkyld rätt länge har jag inte kunnat springa på nästan en månad heller. Det är klart att det också inverkar på humör och mående. Så nu får den här förkylningen vara över, för jag behöver verkligen springa. Både för huvudet och för kroppen. Jag tror jag ska försöka redan i morgon.

Kanske ska jag också försöka göra yoga någon gång i veckan åtminstone. Det brukar jag ju må bra av. Ungefär samtidigt som jag blev förkyld fick jag ont i min ena axel och nacken på samma sida, och trots att jag har ägnat mig åt rehab har det inte blivit helt bra än. Förhoppningsvis håller den för yoga ändå. I alla fall om jag väljer något snällt.