Fars dag

Idag har det varit en dag med både lek och arbete. Farfar och Ettan har röjt i trädgården och burit ut ris utanför häcken. Efter en stark insats så blev hela jättehögen bortröjd. Nu ser ser det nästan ut som en trädgård. Det kan till och med bli riktigt bra med lite kärlek och omtanke. Och nu går det faktiskt att tänka på det som en trädgård och fundera på hur jag vill ha det i framtiden.

Eftermiddagen inleddes med farsdagsfika bestående av skogsbärsmuffins som jag hade bakat med trädgården röjdes. Själva fikat var precis så hysteriskt som det kan bli med två övertaggade barn, så bilden tog jag på resterna.

Muffins med skogsbär. Väldigt goda!

Efter fikat var det fri lek. Farmor och Ettan lekte klapplekar och löste korsord.

Intensiv lek!

Tvåan och farfar spelade gitarr.

Tvåan gillar musik och att sjunga, och var mycket fascinerad av gitarren.

Fredrik ägnade sig åt diverse eljobb.

Kabelapa?

Och rätt som det var så hade jag fått lampor över diskbänken!

Nu ser jag när jag diskar! Elektriker ska snacka lite med snickaren och sen fixa till kablarna har han lovat.

Så då var det dags för familjespel. Vi spelade en omgång Carcassonne, och farmor överraskade sig själv med att vinna stort.

Storfamiljs-Carcassonne. Komplett med förätar-grönsaker.

Någon löpning blev det inte, för jag har fortfarande lite ont i halsen. Och det ät bättre att bli frisk innan jag börjar anstränga kroppen, tror jag ändå. Jag får hitta andra sätt att hantera situationen under tiden. Meditation är ett, yoga är ett annat. Att inte överkonsumera nyheter fungerar också. Och så givetvis att vara glad för de bra dagarna, när det inte känns så himla svårt eller hemskt. Idag var en sån dag.