Boktips: Tid: Livet är inte kronologiskt

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Jag måste börja med ett erkännande: jag har aldrig lyssnat på Alex och Sigges podcast. Jag har alltså inte någon som helst aning om hur deras samarbete och dynamik ser ut. Jag fick Tid: Livet är inte kronologiskt av en bekant, och tänkte helt enkelt ge den en chans. Jag har ju läst en bok av Sigge Eklund tidigare, så helt off kan det kanske inte vara. Tid: Livet är inte kronologiskt är en samling krönikor, alla på temat tid. Varannan är skriven av Alex Schulman och varannan av Sigge Eklund.

Krönikorna i Tid: Livet är inte kronologiskt handlar alla om Alex respektive Sigges förhållningssätt till just tiden. De börjar med dåtid, förflyttas till nutid och berör på slutet även framtid. Upplevelser som de båda författarna i nuet har kopplas ihop händelser tidigare i livet. Ibland leder det till insikter hos författarna, och ibland inte.

Tid: Livet är inte kronologiskt.

Jag vet verkligen inte vad jag ska tycka om Tid: Livet är inte kronologiskt. Några av Alex krönikor berör mig illa, hur hans föräldrars beteende skadade honom som barn. Jag kan känna igen en del av det i mig själv och mitt sätt att uppföra mig inför mina barn, och det är ju jobbigt. Fast å andra sidan är ju inte mina barn Alex Schulman och uppfattar kanske situationerna på ett helt annat sätt. Andra krönikor berör mig inte alls. Sigges bidrag är lättare att hantera eftersom jag inte känner igen mig själv i dem.

Kanske är Tid: Livet är inte kronologiskt en bättre bok om man har lyssnat på podden? Jag vet inte. Jag blir inte speciellt intresserad av att lyssna på den när jag läser boken. Som helhet ger ett intryck av två män i min egen ålder som lider av ganska stor ångest och oro över både stort och smått och letar efter sätt att hantera det.

Köp boken hos Bokus (inbunden eller pocket).
Köp boken hos Amazon.se (inbunden eller pocket).