Restriktioner igen

Jaha. Virusläget uppför sig inte som myndigheterna vill, så nu är det nya och fler restriktioner som gäller för Limassol och Pafos. Inga matetablissemang får ha öppet annat än för utkörning, utegångsförbud mellan 20 och 05, mask både inne och ute, distansarbete och distansundervisning för de högre årskurserna i skolan, frisörer, gym, skönhetssalonger ska vara stängda. Och så får vi inte passera kommungränserna, varken ut eller in. Vi är alltså inlåsta, om än på ett större område än vår egen tomt. Det här gäller i första hand till 30 november, men vi får väl se hur länge det faktiskt kommer hålla på. Dispens för resor mellan distrikten ges faktiskt för att ta sig till flygplatserna, så farmor och farfar ska nog kunna ta sig till flyget trots restriktioner.

Ettan som går i primary school får lov att gå till skolan som vanligt. Fast först ska han ha höstlov i en dryg vecka. Jag kom också på att det är skolfotodags när han börjar igen, så jag passade på att fixa en klipptid till honom hos vår frisör idag, innan hon måste stänga. Som vanligt pratar hon bara grekiska, men jag kan åtminstone presentera mig numera och hon vet vem jag är. Idag lyckades vi faktiskt boka en tid tillsammans, utan hjälp av hennes engelsktalande man. Det framgick också att det var till min son. Jag är mycket stolt över mig själv.

Alldeles nyklippt. Nu slipper han vara pälsig på skolfotot.

Fredrik i sin tur förberedde sig för nedstängningen genom att handla en massa saker. Så nu har vi (jul-)belysning på balkongen. Likadana slingor kommer sättas upp i barnens rum, förstås.

Julbelysning! Det finns gula och röda lampor också. Givetvis blinkar alltihop.

Barnen fick kläder också. Det börjar ju bli svalt här nu, och Tvåan har ju inte haft så mycket kläder under sommaren. En del grejer för husfix har vi också skaffat, så vi ska nog inte gå sysslolösa de kommande veckorna. Vi hade ju tänkt åka på (virussäkra) utflykter den kommande veckan när Ettan har lov, men det blir det ju inget med. Kanske ska vi dock lasta in oss i bilen allihop och åka till grannbyn och titta på kyrkan. Tvåan har nämligen fått dille på kyrktorn och klockor de senaste dagarna. Möjligen har farmor och farfar haft ett finger med i spelet också…