Vi provar kaffe: Zoégas Julkaffe 2020

Nu kan man ju köpa Zoégas Julkaffe 2020 på Cypern, så det är ju klart att jag måste testa det. Jag lyckades hålla mig ett par dagar efter vi hade fått hem det, för att göra slut på ett redan öppnat kaffepaket, men sen gick det inte längre.

Och jösses, en sån grej… Det var så himla gott! Redan när jag öppnade paketet och doften steg upp så var det milsvid skillnad mot kaffet jag just hade gjort slut på. Zoégas julkaffe 2020 doftar kaffe, men kryddigt och lite sött också.

Zoégas Julkaffe 2020.

Jag gjorde det som vanligt i vår presso-bryggare, och doften fortsatte vara alldeles fantastisk även när jag hade hällt på vattnet. Jag var alltså väldigt nyfiken när jag skulle ta första klunken. Och SOM den levererade!

Zoégas julkaffe 2020 är mjukt och har en väldigt rund smak. Det har påtaligt låg syra, och fokuserar istället på en kryddig fyllighet med lite söta, fruktiga smaker i botten. Den mörka rostningen ger en fyllighet, men utan alla brända toner. Det här är ett kaffe som antagligen skulle passa bra även för den som vanligtvis dricker ett mellanrostat kaffe som till exempel Löfbergs Lila eller Gevalia Mellanrost. Eftersmaken är lång och fortsätter innehålla varma fruktiga smaker. Det känns helt enkelt som ett riktigt lyxigt kaffe. Dessutom är förpackningen oerhört snygg.

Jag var alltså eld och lågor när jag tjatade på Fredrik för att han skulle prova. Döm om min förvåning när han inte alls var lika imponerad som jag! Han fattade inte riktigt grejen, utan tyckte att det var gott men inte så mycket mer. Något saknades enligt honom. Kanske är det syran han tänker på, Zoégas Intenzo har ju betydligt mer markerad syrlighet.

Jag kommer definitivt sakna Zoégas Julkaffe 2020 när det är slut. Men innan dess ska jag dricka det till lussekatter, pepparkakor och allt julgodis vi kommer göra här på Cypern i år. Och jag kommer njuta av varenda droppe!