”Skogen” och pooljobb

Saker man kan göra istället för att gå till lekplatsen med Tvåan på dagarna är att gå ner till poolen och utforska ”skogen”, det vill säga trädgården bredvid poolområdet. Farfar gjorde ju en hjälteinsats där när han och farmor var här och hälsade på i höstas, så nu har det blivit öppnare och mer som en faktiskt trädgård istället för att vara ett stökigt område gömt bakom häcken vid poolen.

Nu är det också lite lättare att släppa ut Tvåan på egen hand i trädgården (medan jag är vid poolen), eftersom dels är det öppnare så det är lättare att se honom och dels är det inte varmt nog för att man ska behöva vara speciellt orolig för ormar. Så häromdagen kunde jag dammsuga poolen i lugn och ro medan Tvåan sysselsatte sig nästan själv med upptåg som nästan inte var farliga.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är poolstadning-december-768x1024.jpg
Poolstädning pågår.

Jag är väldigt nöjd med att vi har en pool, och det stod ju på vår önskelista när vi letade hus. Det är grymt att ha på sommaren, åtminstone här eftersom vi inte har promenadavstånd till havet, och det är bra för barnen att bli vattenvana också.

Men… det är ju det där med att den måste städas. Ofta och regelbundet. Även när man inte använder den. Och det är lite tungt för axlarna att hantera pooldammsugaren, utöver att det är ganska trist. Nåja, det är ju i-landsproblem, så jag ska väl inte klaga alltför mycket. Men jag längtar allt lite till när det är badväder igen.