Jullov på riktigt?

Idag har jag haft tråkigt. Tydligen har jag haft fokus på att göra julafton lyckad (och överleva själv också) för idag kändes det som om luften hade gått ur mig. Kanske är det tecknet på att jag har kommit ner i varv och att jullovet faktiskt kan få börja, på riktigt?

Eftersom det är fredag idag så har Ettan varit upptagen med att se på teve hela eftermiddagen. Tvåan är helt absorberad av play-doh fortfarande, så han roar sig själv långa stunder i taget. Fredrik har ägnat stora delar av dagen åt sin julklapp, så jag har kommit på mig själv med att inte ha något att göra. Jag fick helt enkelt plocka upp en bok och sätta mig och läsa vid köksbordet där jag satt och var till hands för Tvåan när han behövde något.

Jag har också börjat fundera över att börja på en ny stickning. Jag köpte en massa sommargarner i våras, men har inte gjort något med dem än. Kanske är det dags för en sommartröja nu, även om det förstås också lockar med nya tjocktröjor såhär års. Eller ett par strumpor, kanske? Jag har nog strumpgarn, och strumpboken kom faktiskt fram här i ett uppackningsryck precis innan jul.

En eller två tankar om nyårsafton har också fått plats i huvudet under dagen. Och med nyårsafton kommer ju ett nytt år, som också kan förtjäna en tanke eller två. Jag brukar inte ägna mig åt nyårslöften, men däremot brukar jag formulera för mig själv några saker jag vill ägna mig åt eller uppnå under det kommande året. Det kan vara både stort och smått. Jag får se om jag delar med mig av mina tankar här, eller om de får stanna utanför det här forumet.