Herrgrävning och frugin

Herrarna i familjen har börjat med ett grävprojekt. När det är klart ska det övergå i ett betonggjutningsprojekt, har jag förstått. Tydligen så ingår det att offra en av ”mina” buskar, och det har Fredrik noga frågat om lov för. Busken som ska offras är en Mimosa, till vänster i bild nedan. Min insats i projektet är att klippa bort buskgrenar som försöker ta sig genom staketet och erövra resten av trädgården.

Tre grävande karlar.

Man kan förstås tycka att vi redan har en hel del projekt som kanske kunde slutföras innan något nytt påbörjas, och det är en rimlig synpunkt. Men det här är ett utomhusprojekt som passar för hela familjen, så det får ändå plats i projektportföljen trots allt som finns där redan.

Det visade sig för någon dag sedan att jag tydligen hade varit snällare än jag trodde, för det dök upp en oväntad julklapp. Jag fick en hett eftertraktad flaska Hendrick’s Orbium. Hendrick’s gin är mitt favoritgin, och Orbium som är gin med tillsatt kinin (som i tonic) har jag letat efter länge nu. Fast tydligen är mina googlingskunskaper inte i det skick de borde, för det fanns visst att få tag i på Cypern. Så jag tackar Tomten igen, både för den faktiska flaskan och för kunskapen om var det finns fler.

Fingrogg.

Självklart var jag tvungen att prova den genast! Och det är… annorlunda. Och jag gillar det! Rent smakar det som gin och tonic, fast utan bubblor och starkare. När jag blandade det med sodavatten blev det som en GT, fast inte så söt och lite vattnig. Jag testade att blanda Orbium med Martini Rosso också, och det blev väldigt gott. Kvar att testa är Orbium och tonic. Fast det känns lite som om det inte kommer bli så bra, utan tonicsmaken tar över. Well, vi får se.

Jag passade på att köpa en julklapp till mig själv också, från samma ställe. Hendrick’s Midsummer Solstice Gin. Det är ett riktigt fingin, blommigt och lite ljuvt. Det testade jag med tonic, men jag tror jag blandade det för svagt, för ginet försvann nästan helt i tonicsmaken. Fredrik hävdar att det kan drickas rent. Fast det kan han förstås med nästan all sprit.

Ljuvt och blommigt, fast nästan dödat av tonicen.

Jaha. Så herrarna får gräva och jag får dricka gin, alltså. Tja, sämre kan man ju ha det, tänker jag.