Snart födelsedag

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Jodå, det är den tiden på året igen. Trots pandemier och lockdown så kommer jag fylla år och bli äldre. Fredrik är lite bekymrad över hur det ska gå med det traditionella kaffet på sängen eftersom jag samsover med Tvåan, och det är vi som brukar gå upp först. Nåja, det känns ju som ett problem som går att lösa. Jag får väl försöka skicka upp Tvåan och väcka pappa när det är dags, och så ligga kvar och sova räv tills de kommer med sång och kaffe.

Min önskelista är kanske inte kortare än andra år, men jag anar också att det kanske inte blir så mycket presenter i år. I familjen får man lov att önska vilken typ av tårta man vill ha och vad man vill äta till middag. Jag är rysligt sugen på prinsesstårta, och det kommer antagligen ge Fredrik mer problem än själva väckningen. Nyss googlade han till exempel ”princess cake” och fick upp en rejäl mängd rosa tårtor med allsköns prinsessor på.

Men ja, födelsedagspresenter, då… Jag försökte säga till min svärmor att jag inte behöver några presenter (i något slags försök att vara vuxen), men hon svarade ”Det var det dummaste jag har hört. Du tycker ju om att få presenter”. Och det har hon ju faktiskt rätt i. Även om jag numera ger mig själv en del presenter.

Så, here goes: Jag skulle inte tacka nej till en termosmugg med akvarellmotiv av My Feldt. Vilket motiv som helst går bra! Svår att få tag i här på ön, men jag har ju kontakter i Sverige, för all del.

Termosmugg, modell snygg! Bild lånad från myfeldt.se.

För att komplettera min samling av spritdrycker från Hendrick’s så önskar jag mig Hendrick’s Lunar Gin. Jag gillar verkligen både deras Orbium och Midsummer Solstice, så jag tror inte jag skulle bli besviken på Lunar.

Jag passade på att köpa mig en egen present till mig häromdagen. Jag önskar mig alltid champagne, och när jag hittade en affär som sålde en av mina favoritchampagner Thienot så var det självklart att jag skulle slå till. En Thienot Brut och en Thienot Vintage 2009 blev det. Mindre än en timme efter att jag hade beställt via mejl och fått bekräftat kom det en leverans till min grind. Fantastisk service, jag kan lätt tänka mig att använda mig av den affären igen.

Böcker önskar jag mig alltid. Jag läser ju en massa, och allt från romaner till SciFi går hem. Just nu längtar jag lite extra efter att få läsa Sen for jag hem (<- reklamlänk), den avslutande delen i trilogin om Jana Kippo av Karin Smirnoff.

Sen for jag hem, en önskebok just nu.

Vi har ju blivit en spelfamilj, och det är jag som är drivande i det. Lite förvånande för mig, för jag trodde verkligen inte att jag var en brädspelare. Men jag ser det som intressant att lära mig nya saker om mig själv, även i den här åldern. För att förnya spelparken skulle Ticket to Ride Japan (<- reklamlänk) passa fint. Kanske skulle något helt nytt spel också funka, som till exempel Wingspan (<- reklamlänk)?

Wingspan verkar vara ett roligt och lagom svårt spel.

Och till sist så önskar jag mig en stavmixer, för min förra lade av efter bara… 7 år? Det ska vara en riktigt kraftig en, så jag kan mixa blötlagda kikärtor.