Prinsesstårta

Det blev en prinsesstårta!

Prinsesstårta. Eller Operalängd, om man ska vara petig.

Eftersom det är jag som är konditorn i familjen hade jag förberett genom att baka tårtbotten, göra vaniljkräm och göra mandelmassa. Själva hopläggningen skedde också under mitt överinseende kvällen innan den skulle avnjutas. Däremot fick herrarna fria händer med mandelmassan när den slutliga monteringen skulle ske, så de färgade och knådade och kavlade av hjärtans lust. Och det blev ju väldigt bra! För att inte tala om gott! Tricket är tydligen att ”mjöla” med majsmjöl som varken kladdar eller ger smak.

Utkavlad mandelmassa

När jag kom på att jag önskade mig prinsesstårta blev jag samtidigt lite trött på mig själv för det kändes så jobbigt alltihop. Jag var beredd att vänta till nästa gång vi är i Sverige. Men som vanligt var det snabbt gjort att förbereda när jag väl tog tag i det, så sen blev det inte så jobbigt ändå. Jag tror till och med både Ettan och Fredrik tyckte det var lite roligt. Tvåan proppade glatt i sig två tårtbitar, så han var alldeles säkert nöjd.

Det svåraste momentet: täcka tårtan med mandelmassa.

Jag tror till och med att det kan tänkas bli fler prinsesstårtor framöver. Fast först är det förstås semlor som står på schemat.

Ett svar på ”Prinsesstårta”

  1. […] Ettans skola var klar för dagen var det så äntligen dags för dagens höjdpunkt (enligt barnen): Prinsesstårta! Både tillverkningen och själva ätandet var roligt och […]

Kommentarer är stängda.