Födelsedag, även i år

Det var min födelsedag häromdagen. Som vanligt vaknade Tvåan och jag lite efter fem. Han ville prompt ha med mig upp ur sängen, trots att jag försökte få honom att gå upp till pappa (som var uppe och stökade lite) men när jag berättade vad som skulle hända rusade han upp och berättade det för pappa.

Så några minuter senare kom det en sjungande familj in till Tvåans säng, där jag sov räv. Jag fick kaffe på sängen, och det var ljus på brickan. Flera paket fanns det också! Givetvis ville barnen vara med och öppna presenterna, och det fick dem. Till deras stora lycka visade det sig att brevet från Sverige innehöll julklappar till dem, så de fick faktiskt alldeles egna presenter att öppna.

När presentöppningen var klar vankades det frukost för vinnare: Göttröra. Eller Varm hög, det är ju samma. Gott är det, i alla fall.

Göttröra. Eller Varm hög.

Efter frukosten blev det vardag som vanligt, med alla de vanliga ingredienserna. Men sen, när Ettans skola var klar för dagen var det så äntligen dags för dagens höjdpunkt (enligt barnen): Prinsesstårta! Både tillverkningen och själva ätandet var roligt och spännande.

Bland presenterna som dök upp fanns en termosmugg (med vallmo-målningar), springstrumpor och en bok om stjärnhimlen. Så himla bra presenter, allihop!

Födelsedagsmiddagen på restaurang fick dock skjutas upp på obestämd tid. Men någongång i framtiden kan man väl få lov att gå på restaurang igen, hoppas jag. Och då kanske jag har funderat ut vart jag skulle vilja gå också.