Ett eget kök

Tvåan är gärna med när jag lagar mat. Han står på pallen vid köksbänken och tittar på, eller så hackar vi saker tillsammans. Det senaste är att han har börjat skala morötter själv, så snart kanske vi är två om matlagningen här, på riktigt.

Han har den senaste tiden varit ganska ointresserad av sina leksaker (som ligger i vardagsrummet) och istället ägnat sig åt att undersöka det mesta i storebrors rum. När det blev lite för närgångna undersökningar och sakerna som undersöktes var lite för ömtåliga för att hanteras av en tvååring bestämde vi oss för att det var dags att uppgradera leksaksutbudet i vardagsrummet.

Alltså tog vi fram leksaksmaten och matlagningsredskapen vi hade sparat sedan Ettan var liten. Stor succé! Så stor att Tvåan raskt lade ingredienser i kastrullerna och satte in dem i (den riktiga) ugnen. Hoppla. Tänkte inte på det.

Fredrik fick då lite snabbt leta fram och montera leksaksköket också. Han hittade allt utom hyllplanen, men det verkar gå bra att leka med det ändå. Nu lagas det mat av hjärtans lust, både ugnsstekta korvar (jengaklossar) och pizza serveras. På kvällarna innan Tvåan somnar berättar han att han ska göra pizza imorgon, och på morgonen innan vi har gått upp undrar han om det är morgon och när det är det ska han gå upp och göra pizza.

Tvåans kök. Inklusive alla leksakerna som behövs när det ska användas.

Storebror är förstås också intresserad och leker lite ibland han också. Fast han tramsar mest med själva köket och bollar med ingredienserna.

Ljudillustration: Variera ”I see you”, ”hoho” och massor med fniss.

Det är fint att se att Tvåan tycker så mycket om köket, och vem vet, kanske blir det en kock av honom i framtiden.