Målning av vägg och papper

Idag visade det sig bli dagen då det var dags att måla! Både papper och kontor fick sig en omgång färg.

Tidigare hade kontoret råa betongväggar och ett grovt betonggolv. Innan farmor och farfar kom hit flytspacklade vi fast några elrör i golvet, och sedan tjänstgjorde rummet som gästrum. Jag hade förhoppningar om att det skulle få fortsätta vara gästrum, men plötsligt för några veckor sedan hade det blivit kontor av det. Antagligen klokt, eftersom vi behövde ett kontor. Fast lite synd ändå, ett gästrum känns lite mer… hemtrevligt.

När Fredrik har tillbringat en del tid på kontoret den senaste tiden har han märkt att det är otroligt dammigt. Antagligen är det väggarna som dammar, så nu när skolorna stänger igen och Ettan ska distansundervisas ett par veckor till (minst) så bestämde Fredrik att väggarna ska målas för att minska mängden damm. Sagt och gjort, han och Ettan åkte och köpte färg, tråg och rullar och när de kom hem satte de igång. Största delen av rummet är målad nu, och resten blir gjort imorgon. Ett lager färg blir det, just för att binda dammet. Resten av tillfixningen, som spackling, fler färglager, takmålning och annat blir efter hand.

När Tvåan fick höra att det skulle målas deklarerade han att han också skulle måla. Med ”sån färg som vi hade på kottarna”. Efter lite klurande insåg jag att det var akrylfärgerna som vi julpysslade med han menade, och att han ville måla på papper, inte på väggen. Så medan de större herrarna målade i källaren servade jag Tvåan med färg, papper, penslar och trasa. Han målade av hjärtans lust, och ville ha alla färger hela tiden. Efter 15 minuter var papperna slut, och dagens övning avslutades.

Konstverk på tork. Produktiv konstnär.

3 svar på ”Målning av vägg och papper”

  1. Den timpenningen när han blir berömd dyr konstnär 🙂

  2. Farmor skriver:

    Jättefina tavlor, i samma klass som de Ettan gav oss för fem år sen! Hoppas vi får några att hänga på Vipan! Var det verkligen så att du erbjöd honom att måla direkt på väggen?

    1. Nejnej, det var Fredrik som trodde att Tvåan ville måla på väggen, eftersom Ettan ville det. Väggmålning erbjuds sällan.

Kommentarer är stängda.