Vi har köpt en lampa till!

För ett tag sedan efterlyste jag en lampa. Vi har skaffat ett större matbord, och efter en omflyttning av platserna vid bordet uppdagades det att PH-lampan vi har inte ger tillräckligt med ljus vid alla platserna. Alltså behöver vi en till. Och då upptäckte jag att färgen vi har, chili red, inte tillverkas längre, så projekt ”hitta matchande lampa” inleddes.

Jag har letat på en massa sajter, utan någon tur. Men så, en torsdag när jag lite reflexmässigt bestämde mig för att kolla de vanliga sajterna, så var den plötsligt där. Efter ett par telefonsamtal och lite trixande hade vi plötsligt köpt en röd PH-lampa. I Stockholm…

Vi rekvirerade hjälp från en vän i Stockholm, som fick åka och hämta lampan åt oss. Samtidigt inleddes nästa del i projektet, nämligen ”transportera en lampa som är 50 cm i diameter och lite ömtålig till Cypern”. Det är inte helt okomplicerat eftersom den inte kan packas i en vanlig flyttkartong, men Fredrik, som är logistikern av oss, satte igång med liv och lust. Efter någon vecka hade vi beställt både en plywood-låda och en rulle bubbelplast hem till vännen, som sedan blev betrodd med den viktiga uppgiften att plasta in och packa lampan.

Och så kom det en trälåda till vår grind.

Barnen öppnar lådan.

Med lite assistans från pappan öppnade barnen lådan, och i den hittade de mängder med bubbelplast. Packningen fick godkänt av Fredrik.

Bubbelplast och välpackade lampdelar.

När bubbelplasten väl tagits loss visade det sig att det faktiskt var en chiliröd PH-lampa som matchar den vi redan har! Hurra!

PH50, chiliröd. I väntan på inkoppling.

Så nu är det bara lite tid som behövs, så ska Fredrik få kräla på vinden och koppla in. Ja, och så ska det väl komma hit ett lampdon också, förstås. Men det är på väg, sägs det. Och sen, sen ska vi ha ett ordentligt belyst matbord.