Sånt som är fint

Det har varit ett… långt och tungt år hittills. Mycket som har hänt, och mycket som har tagit kraft och energi. Men nu, kanske, snart, kan det gå att landa i en vardag som inte hela tiden innehåller akuta grejer som måste lösas.

Trots allt så finns det förstås en massa grejer som är fina och fantastiska. Just idag är det det här som jag tänker på då.

Ensamtid på en helt öde strand. Vågor som slår mot sanden, och vatten som är perfekt badvänligt. En eller två grader kallare än förra veckan, men fortfarande alldeles ljuvligt. Tänk att bada i havet, i slutet på oktober!

Helt öde strand, Lady’s Mile. Limassol i bakgrunden på andra sidan bukten.

En alldeles ljust klarblå himmel och skarpa konturer av träden och kullarna vid huset. I veckan som gick kom hösten till Cypern, så vi har haft några dagar med skyfall och några med ostadigt och moln. Men nu, nu är solen tillbaka.

Ett Pepper Tree, som står längst ner i vår trädgård.

Kattungar. Stina, en av katterna vi matade, fick ungar i slutet av juli, och efter många om och men så hamnade en av dem hos oss, som ”vår” katt. Sara döptes hon till, av Tvåan. Hon var lite ensam i början och tyckte det var jobbigt att bli bortstött av Stina, men så härom dagen kom vår granne med ytterligare en lite kattjej, Toto. De kunde inte ha henne eftersom de har en hund, så istället ska hon få bo i vår trädgård. Efter ett par dagar så blev de goda vänner och det är inte ofta de är långt från varann.

Kattungarna. Sara är svart, Toto är vit och rödspräcklig.