Snart är det jul

Här i familjen har jag haft som regel att inget julpynt får sättas upp förrän Ettan har fyllt år. Det gjorde han igår, så nu är det fritt fram att fundera över pynt och önskelistor och annat. Jag har i och för sig tjuvstartat lite, eftersom Jumbo hade börjat plocka fram alla julgrejerna redan när vi letade efter Halloweenkostymer till barnen. Och när man kommer in i ett enormt landskap fyllt med julpynt, glitter, tomtar och kulörta lampor är det svårt att inte ryckas med.

Under några år har jag haft som plan att jag ska strosa runt bland alla julsakerna under några timmar och verkligen insupa stämningen. Givetvis utan barn. Hittills har det inte blivit av, så jag fortsätter ha det som plan.

En liten del av julsakerna på Jumbo.

I år ska vi fira julafton här på Cypern, så det känns lite mer angeläget att göra det lite julfint här. Vi har ju dessutom flyttat till ett annat hus, så då är det ett perfekt tillfälle att skapa traditioner. Jag hoppas mycket på att vi ska julbada, men det hänger förstås lite på vad det blir för väder på julafton.

Tvåan har börjat öva på att skriva bokstäver i skolan, och med lite hjälp med stavning från pappan och utseendet på g (för de har bara hunnit till f i skolan) så har han komponerat livets första önskelista. Innehållet på listan är hans eget. På översta raden ska det stå ”träklossar”, men han har tagit en paus i skrivandet. Det ska bli spännande att följa utvecklingen av listan, och jag får återkomma med innehållet.

Tvåan har skrivit sitt livs första önskelista.