Citroner, citroner, citroner

Den lilla bakgårdsträdgården vi har domineras av ett citronträd. När vi flyttade in konstaterade vi att det var en hel del gröna citroner på det. Jag undrade hela sommaren när citroner egentligen mognar, och nu har jag svaret – i december/januari. Nu har vi ett träd som är helt fullt av mogna citroner!

Citronträdet och citronerna. Och spindelliljorna som håller på att ta över hela trädgården.

Vad ska jag göra med all frukten? Jag kan ju inte dricka hur mycket grogg som helst, utan istället kör vi länkbonanza!
Jag har tänkt göra en sats citronmarmelad, och en citronmarängpaj, men sen då? Lemonad dricker vi inte till någon reda, så det tror jag att jag hoppar över. Inlagda citroner, däremot, det har jag ju tänkt göra hur långe som helst.
Citronglass borde jag förstås testa. Och Elsa Billgrens citronkaka, såklart! Grillade citroner låter spännande, och en sats lemon curd kanske är bra att ha på lut i kylen?

Första skörden.
Trädet efter första skörden…

Ett svar på ”Citroner, citroner, citroner”

  1. […] under natten blivit eld och lågor över att ta hand om citronskörden, och när vi summerade mina planer konstaterade vi att vi behövde köpa burkar. Därför drog vi till Tal-lira, vilket premiär för […]

Kommentarer är stängda.