Skollov med utflykt

Den här veckan är det skollov onsdag till fredag. Vi bestämde oss för att ge oss ut på utflykt. Efter en stökig natt med Tvåan var jag och Fredrik inte våra bästa jag, men vi bet ihop, packade in hela skocken i den hyrda storbilen och åkte iväg.

Vi började med att åka en sväng och kolla på omgivningarna. Farmor och farfar har inte varit så mycket på Cypern, så de gillade rundturen. Eftersom vi inte kom iväg jättetidigt blev det lunchdags väldigt snart. Vi tog ett lunchstopp, och Tvåan övade på sitt nya ord ”kex”. Självklart belönades han för att han kunde. När vi hade fyllt på med energi var det dags att fortsätta. Jag tittade längtansfullt efter skylten med Tsiakkas som vi åkte förbi, men vingårdsbesöken får bli en annan dag.

istället hade vi ställt siktet mot vattenfallet. Numera heter det Ettans vattenfall i familjen, tydligen. Den här gången var det inte alls lika långt att gå kändes det som. Kanske berodde det på att det är bekvämare att ha Tvåan på ryggen, eller så var det helt enkelt för att vi kunde vägen den här gången.

Farfar, farmor och jag. Tvåan hänger i selen, och jag går tydligen jättefort.
Naturen var kvar, om än lite gulare.
Ettan dominerar.
Tvåan pekar. Antagligen på vatten.

Vi traskade upp, kollade lite och så fick Fredrik fotografera en holländsk familj. Sen gick vi tillbaka ner igen. Tvåan var mycket intresserad av vattnet som forsade längs vägen och slängde sig hit och dit för att få bästa möjliga utsikt. Han var också noga med att vinka till vattnet som åkte förbi.

Efter promenaden åkte vi vidare upp till skidstationen som förevisades från bilen. På vägen ner stannade vi i Troodos och köpte glass. Inte för att någon var direkt jättesugen i den 16-gradiga värmen, men det hade utlovats, så då var det bäst att leverera. Och väl i bilen tyckte vi alla att det var gott.

Ettan och jätteglassen.
Tvåan, som vanligtvis inte gillar att bli matad, gapade ordentligt när det vankades glass.
Jag fick också glass.

Sammantaget var det en bra dag. Jag blev på mycket bättre humör när jag fick vara ute i naturen en stund och glömde nästan bort hur trött jag var. Detsamma gällde nog resten av familjen också.

Fast när jag hade nattat Tvåan en stund efter vi kom hem så var det liksom inte så att någon del av min kropp ville gå upp ur sängen. Bara att falla till föga och somna innan klockan 8, helt enkelt. Så Himla Skönt!