Boktips: Theodore Boone

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Jag läste ju den senaste delen i serien om Theodore Boone, skriven av John Grisham, häromsistens. Den var såpass intressant att jag köpte den första boken också, för att se om det skulle kunna vara något för Ettan. Och nu när jag har läst den så tror jag att den skulle kunna funka för honom, så vi ska testa den som kvällsläsning.

Theodore Boone är den trettonåriga sonen till två advokater. Han drömmer om att själv jobba inom rättsväsendet, antingen som brottmålsadvokat eller som domare, och därför har han sett till att skaffa sig stor kunskap inom juridik redan som ung. Han hjälper kamrater i knipa med råd om hur de ska komma vidare, och hur systemet fungerar, och han rör sig vant och obehindrat i domstolsbyggnaden. Han känner de flesta som jobbar både som advokater, domare och poliser i staden där han bor.

Theodore Boone.

I den första boken om Theodore Boone ska den största rättegången i stadens historia precis inledas. En man är åtalad för att ha mördat sin hustru, men det finns inga bevis utan bara indicier. Hela staden är på tårna och förstås väldigt nyfikna. Theo lyckas förhandla sig till platser i rättssalen för sig och sin skolklass under rättegångens första dag, och det ger en bra inblick i hur en domstolsförhandling går till, både för läsarna och för klassen.

Samtidigt som rättegången pågår får Theo vetskap om att det finns ett vittne som inte har vågat träda fram. I förtroende får han veta vad vittnet sett, och han inser att det här är något som skulle kunna påverka utfallet av målet. Men han har ju gett sitt ord på att inte avslöja något…

Theodore Boone är en spännande roman, precis i John Grishams vanliga stil, om än anpassad för en yngre läsarskara. Det är läskigt, men inte för läskigt, och informativt. Möjligen kan jag som vuxen tycka att Theo är lite väl lillgammal och redig, men det tror jag inte en yngre läsare tänker på. Boken är tryckt med relativt stor text, så den passar bra även för ovana läsare. Dock har jag inte hittat den på svenska, utan bara på engelska och spanska.

Köp boken hos Bokus (inbunden eller pocket).
Köp boken hos Amazon.se (inbunden eller pocket).

3 svar på ”Boktips: Theodore Boone”

  1. […] jag skaffade några fler delar. Vad jag tyckte om de andra delarna jag har läst hittar du här: del 1 och del […]

  2. […] handlingen, men det stör mig inte jättemycket. Här hittar du övriga delar som jag har läst: del 1, del 2, del […]

  3. […] in och ta en större roll än tidigare. Jag har läst fler delar i serien, och dem hittar du här: del 1, del 2, del 3, och del […]

Kommentarer är stängda.