Kaffe: Tesco House Blend

Senast i raden av kaffe från Tesco som jag har provat var Tesco House Blend. Det här hade jag inga direkta förhoppningar om, ens när jag köpte det, utan inköpet var egentligen mer för att prova mig genom utbudet än för att jag trodde att det skulle vara fantastiskt.

Men se, det var en förutfattad mening som kom på skam. Tesco House Blend är faktiskt en ganska trevlig bekantskap. Det är gott och välgjort, men kanske lite slätstruket. Ett kaffe som gör morgonen bättre, men inte drar med sig hela dagen upp, kanske man kan säga. Men jag kommer nog varva den italienska rostningen med husblandningen, tror jag.

Tesco House Blend.

Fredrik kunde inte komma på något mer än ”det är ju kaffe. Men inte Zoégas.” att säga. Fast som vanligt är det väl ett gott betyg från honom. Jag tyckte att det var mjukt i smaken, ganska nötigt och utan någon distinkt syra. Inte speciellt fruktigt, utan snarare fylligt och… ja, mjukt igen, då.

Jag funderar på om det är så att jag gillar Arabica-kaffe helt enkelt. Det kanske är ett spår som är värt att testa, det också. Jag kanske rent av kan köpa mig ett par olika märken i studiesyfte.

Ett svar på ”Kaffe: Tesco House Blend”

  1. […] en del av er kanske kommer ihåg har jag provat mig genom stora delar av Cyperns kaffesortiment. Favoriten blev Tescos Italian Inspired, men det fanns ändå inget […]

Kommentarer är stängda.