Vi säljer kaffe!

Som en del av er kanske kommer ihåg har jag provat mig genom stora delar av Cyperns kaffesortiment. Favoriten blev Tescos Italian Inspired, men det fanns ändå inget som kunde mäta sig med Zoégas Intenzo, som var vårt huskaffe i Sverige. Och när vi väl insåg det, så såg vi till att det levererades hit kaffe från Sverige med jämna mellanrum. Fast om vi vill ha svenskt kaffe så finns det kanske fler som också går här på ön och trånar efter det, tänkte vi efter ett tag.

Så varför inte ta hit en större mängd och sälja till de som liksom vi har saknat en lokal distributör av riktigt gott svenskt kaffe? Sagt och gjort, vi satte igång jobbet med att försöka få tag i en större mängd kaffe och få det levererat till Cypern. Samtidigt satte vi upp en onlineaffär på svensktkaffe.cy för att kunna sälja till alla kaffetrånande svenskar på Cypern. Efter en viss väntan så kom det idag äntligen hit! Barnen blev mycket glada och rusade genast iväg till lastningsplatsen.

En pall svenskt kaffe och två uppspelta barn.

Så nu vet vi att man kan packa in en kubikmeter kaffe i en Toyota Aygo.

Kaffebilen.

Givetvis fick hela familjen hjälpa till att lasta i och ur. Även om Tvåan mest hjälpte till genom att vifta med kaffemått och vara ivägen.

Ettan bär kaffe.

Att få hit svenskt kaffe och att lasta i och ur det, var förstås det lilla jobbet. Den spännande delen med försäljning är ju kvar. Men nu KÖR VI!

Så, alla ni som vill köpa gott svenskt kaffe på Cypern, eller känner någon som skulle vilja det, kom och köp! Vi skickar till hela Cypern (ej nordsidan) och kan också mötas upp för fysisk avhämtning i Limassol.

4 svar på ”Vi säljer kaffe!”

  1. Grymt! Vad spännande! Hopps det går bra!

  2. Det där kan bli något 🙂 Borde var fler än svenskar som uppskattar gott bryggkaffe?

    Kostar det väldigt lite att skicka ett paket internt på Cypern, jämfört med att de beställer hemifrån Sverige, eller annat land med kanske billigare porto?

    1. Det är mycket billigare att skicka saker inom Cypern än från Sverige och hit och det går mycket fortare.

      Det gäller generellt även om skillnaden blir mindre vid leveranser från till exempel Grekland. Lokal leverans är nästan alltid billigare och snabbare.

  3. Jo just det förresten, efter 10 år med Kia Picanto blir jag glad att se en sådan fulländad packning av småbil.

Kommentarer är stängda.