Den första vårhelgen?

Helgen som gick tillbringades med att flytta in och ut saker ur huset. Ettan var lite sjuk i veckan som gick och han var inte helt hundra i helgen, så skidåkningen fick anstå till nästa helg. Istället fick vi en väldigt fin vårhelg i huset. Ute-temperaturen letade sig upp mot 20 grader och solen strålade på oss hela helgen.

Vi började i lördags med att kasta ut sängen i Ettans rum, och istället ställa in hans egen. Några bokhyllor monterades ihop också. Skillnaden blev så himla stor! Nu känns det som ett riktigt rum istället för ett ställe där det står en säng.

Madrassen som åkte ut använde Tvåan till den typiska barnleken ”jag kastar mig ner på en yta som kanske eller kanske inte är mjuk nog för att jag inte ska slå mig”. Mycket roligt. Fredrik ”övervakade” det hela. Mössan på bilden är hans bäbismössa och den behövdes egentligen inte för temperaturen, men Tvåan hittade den och insisterade på att använda den.

Stenhård övervakning, som synes.

Efter montering av säng och annat var det lunchdags, och då invigde vi grillen. Korvar grillades ute, men åts inomhus eftersom vi inte har fixat till någon vettig matplats ute än.

Efter lunchen krävde jag att vi skulle slänga ut rottingsofforna som kom med huset. Den ena fick bo på balkongen, och den andra åkte ner till poolområdet. Vardagsrummet blev mycket mindre belamrat, och samtidigt förstod Fredrik vad ”vaxat tyg” är. Vi har pratat om det, och jag tänkte försöka få tag i någon variant för att klä om dynorna till just rottingsofforna, men Fredrik visste inte vad jag menade när jag försökte förklara. När vardagsrummet blev mindre fullt med fula saker är det också lättare att fundera över hur vi behöver och vill möblera det.

Vissa hade mer vårkänslor än andra.

I söndags gick större delen av dagen åt till att duscha. Vi har kvar lägenheten i Limassol i några dagar till, och eftersom vi inte har något varmvatten i huset på grund av vattenläcka, så passade vi på att utnyttja duschen där. Varmvattenberedaren i lägenheten behövde få lite tid på sig att jobba så vi passade på att luncha i stan och handla under tiden. Ja, och så hade nästan hela dagen gått, igen.

Till middag fixade jag Vietnamesiska köttbullar och glasnudelsallad. Det blev väldigt gott (såklart, det var ju massor av koriander i!), men glasnudelsallad och ettåringar är en… kladdig kombination. Det var nudlar lite varstans, inklusive uppe på barnets huvud, när han var klar. Han verkade gilla salladen, men det bästa var ändå att efter själva ätningen var avklarad flytta den från tallriken till en burk och tillbaka.