Inspiration

Jag har märkt att jag har haft mer tid och ro den senaste tiden. Det visar sig nämligen genom att jag känner att jag är sugen på att ägna mig åt kreativa saker. Och när suget uppstår är steget inte alltid långt till att sätta igång.

För några dagar sedan tog jag till exempel fram stickningen som jag påbörjade för evigheter sedan, innan vi flyttade från Malta. Nu har jag kommit en bit till på koftan, och tror nog att den kan bli klar innan nästa vinter kommer. Förutom den så har jag surfat på olika handarbetssajter, och jag är jättesugen på att dra igång en mängd olika projekt. Givetvis innebär de allihop att jag behöver skaffa nytt garn… hehe. Så ja, de får vänta ett tag. Samtidigt har jag lokaliserat åtminstone en garnaffär i Limassol som verkar ha mer av lyxgarner och mindre av akrylvarianterna. Dessutom finns det en garnaffär här som jag ska kolla upp sen när restriktionerna släpper. Den ligger på vägen till Ettans skola, men jag har hittills inte lyckats stanna och gå in.

I trädgården rensar jag mest ogräs och klipper bort sånt som jag tycker är fult och på fel ställe. Jag har tänkt att vänta till sommaren med större beslut, för att vara säker på att saker som verkar döda faktiskt är det. Jag har ju planterat lite grönsaker och kryddor, och det mesta av det verkar ta sig. Mars har varit kallare än vanligt här, så det har inte riktigt exploderat i grönt här än, men jag har höga förhoppningar om april.

Spenat och koriander.

Jag funderar förstås också en del på inredning. Vi packar upp lite i taget, och skaffar fler och fler hyllor och bokhyllor. Min lättnad när mer och mer saker och lådor försvinner från golvet är enorm. Och mindre saker överallt ger också mer möjligheter att fundera över hur vi ska inreda på riktigt, och vad som är viktigt i de saker vi skaffar nytt. Köket har jag gjort en grovskiss på och tagit med en del tips jag har fått. Ett målningsprojekt står på listan också, och kanske kan det rent av dras igång under dagarna som kommer.

Om jag hade obegränsat med (egen-)tid skulle jag ägna en del av den åt att rita och måla. Jag kan varken det ena eller det andra, men just nu är jag sugen på att prova på. Tutorials finns ju i mängder på youtube, så det handlar väl mest om tid och möjlighet till koncentration just nu. Material tror jag att jag skulle kunna få tag i lokalt. Förutom att teckna med blyerts så lockar akvarell, även om jag inser att det är oändligt svårt.