Namnsdag och majonnäs

Ja, för idag är det minsann jag som har namnsdag. Grattis på mig! Jag firade i morses med att få gå upp en bra stund innan klockan 6, tillsammans med en ganska grinig tvååring. Den planerade löpturen sköts upp, eftersom jag var den enda vuxna som var vaken, och för att jag var ohemult trött. Det visade sig sen när Tvåan skulle sova förmiddag att både han och jag tog en tvåtimmarslur.

Men sen var jag redo att ta mig an dagen. Vi packade in oss i bilen och åkte till stranden och badade. Efteråt fick vi glass, och så åkte vi till Superhome Center där vi köpte en yxa och en silikonballongvisp. Ballongvispen var inte gjord för tvååringar, så den klarade knappt två minuters undersökning i bilen. Så ballongvisp står fortfarande på önskelistan.

Mammas solglasögon höll bättre än ballongvispen.

Och på tal om ballongvisp så slog jag min första majonnäs idag. För hand, för jag hade ju en gammal ballongvisp som gick att använda. Majonnäsen blev ganska bra, när jag hade saltat den ordentligt. Tvåan gillade den, medan Ettan konstaterade att den var ”först salt, sen söt och sist sur”. Oklart om det var gott. Även Fredrik var lite tveksam, han tyckte att den var lite oljig på slutet. Jag själv tror att jag saknade syra mest. Och kanske blir den bättre när den har fått stå till sig, så imorgon ska jag prova den igen. Givetvis tyckte jag också att den var lätt att göra. Som vanligt, liksom. Får se om jag kan få den lika god som köpemajonnäs, och sen är det väl ytterligare en grej som jag tillverkar själv.

Majonnäs!

Löpturen klarades av efter hemkomst, även om jag muttrade en del över att jag inte sprang i morse när det var svalare. 30 grader är kanske inte jättevarmt, men om man är ute och löper i solen är det en del.

Ettan för sin del invigde yxan på ett av mimosaträden som blåste sönder tidigare i år. Han behövdeett par ordentliga skor, så han fick använda mina skyddsskor. Han hävdade att de passade honom! Wooot! När det gäller trädet skulle jag förstås valt en såg, men tydligen var det yxa som gällde för Ettan. Jaja, det går ju det också, även om det tar längre tid. Och ser läskigare ut, så jag lämnade övervakningen till Fredrik. Som kvällsaktivitet fick Ettan sedan köra tigersåg, så dagen blev verkligen en fullträff för honom.

Nöjd kille. Med vederbörlig skyddsutrustning.