Kaffe: Colombian Supremo

I serien ”Sara och Fredrik provar kaffe på Cypern” har nu turen kommit till Tesco Finest Colombian Supremo Coffee. De andra sorterna vi har provat hittar du här: French Inspired och Italian Inspired, Tesco Finest Costa Rican, Tesco Finest Guatemalan.

Tesco Finest Colombian Supremo är ett kaffe som inte föll varken mig eller Fredrik i smaken. Eller tja, det var kanske snarare för intetsägande för oss, för vi tyckte ju inte illa om det. Visserligen hade det inget lätt utgångsläge efter vårt jullov i Sverige när vi drack mycket Zoégas Intenzo, men det var inte ens i närheten av att ge det en match. Smaken är ganska mjuk, utan alltför mycket syra, med en nötig, rostad ton utan att bli för skarp. För den som gillar ett snällt kaffe som inte gör så mycket väsen av sig kan det dock nog vara lämpligt. Till kaffenybörjaren, kanske?

Tesco Finest Supremo Colombian Coffee.

Fredrik var nog egentligen mer tveksam än jag, speciellt efter vi kom tillbaka till Cypern efter jullovet. Han hade svårt att ens formulera ett omdöme om det han drack mer än ”Det är ju inte Zoégas”. Vår gemensamma slutsats är nog ändå att Supremo Colombian Coffee inte är värt pengarna och därmed inte kommer få en andra chans i det här hushållet. Nu stundar nya tester, och snart kanske vi får (eller måste?) utse en vinnare, rent av. Hittills tror jag att Italian inspired leder för mig, och att Tesco Finest Costa Rican har förstaplatsen i Fredriks lista.