Boktips: The Colour Of Magic

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

När jag hade läst ut Raising Steam häromsistens, och det visade sig att jag tyckte om den, så överraskade F mig med att köpa den första boken i serien om Discworld – The Colour Of Magic. Som alla böckerna om Discworld är den skriven av Terry Pratchett, och nu har jag läst den.

The Colour Of Magic handlar om den första turisten i Discworld, Twoflower, och är samtidigt en introduktion till själva Discworld. Twoflower har också med sig The Luggage, som är en koffert med ben och ett alldeles eget liv. Dessa båda ledsagas kors och tvärs genom Discworld av den misslyckade trollkarlen Rincewind och de råkar ut för både det ena och det andra äventyret.  

The Colour Of Magic.

Samhällena i Discworld är ungefär som de i vår värld, fast mer skruvade, förstås. Och betydligt mer fantasifulla. Pratchett har ett finurligt sätt att skriva och han är rolig både med ordvitsar och med satir. Det var också roligt att ha läst en av de sista böckerna i serien innan jag läste den första, eftersom det blev väldigt tydligt att Pratchetts stil har ändrats och utvecklats under tiden.

Jag gillade den här boken också, och kommer alldeles säkert fortsätta läsa Discworld-böcker, allteftersom de dyker upp här.

Köp boken hos Adlibris (inbunden eller pocket).
Köp boken hos Bokus (inbunden eller häftad).
Köp boken hos Amazon.se (pocket).

Lämna ett svar